Monday, November 2, 2015

Tips Mengekal kan mekap di wajah

Assalamualaikum.

Untuk perempuan yang gemar mekap simple, sekadar keluar pergi ke tempat kerja ataupun keluar gi shopping complex, confirm korang tak akan mekap tebal. Kann? Cukup sekadar foundation atau pun day cream sapu nipis-nipis, letak bedak sikit, eyeliner, maskara, blusher sikit & tak lupa kemaskan kening sikit.



Geng gaduh nii.

Antara tips yang saya dapat untuk kekal kan mekap diwajah ialah:

1. Basuh muka menggunakan pencuci harian korang sebelum mengenakan mekap.

2. Sejurus lepas cuci muka, pakai toner harian korang, lepastu jangan tunggu lama-lama, terus mula bermekap.

3. Kalau nak mekap nampak smooth, pakai bedak tabur. Kalau iols, pakai bedak tabur cap SariAyu. Best, serap minyak dan berbau wangi.

4. Guna kertas kedap minyak untuk kurangkan minyak dimuka setelah berpeluh. Kalau nak biar pon boleh je, nampak cam glow-glow gitu. Hehehe.

5. Lepas guna kertas kedap minyak, kalau sesiapa yang ada spray untuk muka tu boleh la spray-spray kat muka korang, biar nampak lembab-lembab.

Sekian, tips dari iols yang tak berapa nak tips sangat. Jangan lupa remove mekap sebelum tido. Kalau muka berjerawat pun tak berapa lawa kalau bermekap ehe.

Nanti kalau ada lagi tips, iols update lagi disini. Byeee.


Saja nak mengabadikan rumah yang jarang-jarang dapat kemas cenggini hikhik.


No comments: