Wednesday, July 11, 2012

Wipe tissue boleh recycle tahu tak?

Assalamualaikum.

Ini adalah entry petua kurangkan panda eyes yang jimat lagi mudah dot my.


Macam biasa lah. Aku kalau dah pos pasal produk ngan tips ni, memang berjela-jela la. Next entry pon nak cakap pasal produk jugaaaak. Tapi kite tahuuu, korang suka kan tips-tips ni? Ahha ngaku jelah :p


Haritu ada terjumpa pasal petua hilangkan panda eyes kat channel youtube Bubzbeauty. Pastu rasa macam menarik dan teringin nak kongsikan kat korang. Kos untuk petua ni pun rendah, hasilnya vouge da vassss ok ;p


Gambar lama tahun 2009. Dah pakai bedak pun takleh cover mata panda. Boooo sama diaaaa.

Bahan nya cuma wipe tissue je.
Beli lah cap ape pon.
Kalau kite, beli cap jusco je. Sebab murah lagi menjimatkan kos. Boleh pakai lebih dari sebulan wooo.
Dahtu pakai yang baby punya lak tu. Jimat-jimatttt ;p


Langkah-langkahnya adalah seperti dibawah.
Lipat sampai jadi panjang begitu.
Pakai saja wipe tissue yang korang dah guna, bilas, dan kemudian buat seperti langkah dibawah.
Pastu masuk dalam freezer semalaman.
Elok kalau pakai esok pagi. Mesti mata segar :D



Bila dah keras, tekap-tekap kat bahagian bawah mata dan atas kelopak mata.
Besttt.

Tadaaaa. Kan dah kurang sikit mata panda tadi.



Petua yang menjimatkan bukan? Hanya perlu recycle wipe tissue yang korang dah guna je.
Jadi, lepas lap mekap guna wipe tissu, JANGAN BUANG ;)
Selamat mencuba.

5 comments:

zulhilmi tempoyak said...

camne nk puteh gebu mcm awk ek.. heee

Cik Yuyu said...

okayyy.lepas ni dh xpyh beli eye mask lg dh. ehhehe.

zOeY zAu YaH said...

jimat2 hehe

azalia hjsalleh said...

wow nice tips =)
boleh lya cuba pasni

Myra Jay said...

oOOOoo camtu ye, mudah je, boleh la mencuba ;)

TQ :D