Saturday, June 9, 2012

Terengganu Trip - Awas! Entry Gambar Penuh Sakan

Assalamualaikum.


Minggu lepas kitte pi gannu. Tapi nak kata trip pon tak lah, sebab bukan jalan-jalan sangat. Tujuan pi gannu untuk pi majlis sambut menatu kakak kitte. Layannn jela. Perjalanan pi gannu sangatlah jauh. Mimpi lah nak drive sendiri pi gannu, penat tuuu. Kalau tido, bangun balik pun tak sampai-sampai lagi beb wuwuwu.


Bye2 KL. Lagi 3 kereta ke terengganu semua dari Singapura. Adik beradik bapa saya semua singapo malii.

Kampung Songsang? Mudah mudahan tiada yang songsang di kampung ni termasuklah pakcik yang nek moto tu ye :p

Suruh kakak amik gambar ber3. Tapi masuk gambar aku seorang. Adil ke gitu?? HAHAHA.

Kenapa buat bangku sebegini? Macam duduk lantai je gamaknye. Hihih.

Ada gadis bersongkok di dalam kereta otw ke gannu :p

Biasalah. Roadblock je, mat moto je kena tahan.

Lawak lah kedai ni. Boleh pulak, harga barang dia ada tiga je ok? Kalau rm1.60 tak buleh laaa? Hihihi.

Sempat i jadi mamarazi tangkap gamba kapel tengah amik gamba. Posing SAKANNN NAAA. HAHAHA.

Kitte duduk kat WANN HOMESTAY. Bestttt. Curlasss gittu dan siap ada kerusi gintell. Boleh urut-urut kat kusi sampai tertido.

Pi masjid kristal sebelum majlis bertandang. Gua asik tertido je amik gamba kat gannu ni.

Petang-petang beli kopok losong kat AZMIE. Sedap lah jugak.

Sempat amik gambar abg ipar lepas berbedak. Putih gittu HAHA. Akak aku ni lupa pakaikan bedak kat leher laki dia.

Pengantin ni bunting pelamin tau. Patut ler berseri-seri gittu ;)

Kat pantai batu buruk banyak jual layang-layang. Paling sukaaaa dengan yang angry bird tu!!! Tapi tengok je. Tak beli punggggg.

Ada pengantin naik kereta kuda. Wewwwittt.
Tapi saya tak suka lah orang yang jaga kuda ni. Dia men tunggang je kuda tu, kitte tengok kuda tu dah penat pun dia sebat-sebat suh lari. Ada ke patut?? Bagi lah rehat sekejap. Tak penyayang haiwan betul lahhh. Nyampahhh. Macam sampah lah orang camni.

Kite baru tahu. Jakel kat gannu panggil SALEEM AZIZ. Hihih. Ketinggalan zaman betul kite ni.

Perlu ke eja REBOUDING cenggitu??? --'

Balik je, macam ni. Tempak haku kat belakang tu, siap ada mangkuk tingkat lagi. Extra gittu. Masa pegi takde. HAHA.

Panass ganu ni.

Tukar tudung sebab panas sangat. Pakai yang selapis je, sejuk sikit. Hihik.

Macam kembar la pulak.

Bapaku di masjid kristal.

Bawak keta sampai selipar tercabut. Dua-dua kasut yang dibawa ke tengganu semua tercabut ok. Berubah jadi ganas bila tiba di gannu :p

Sekian laporan dari saya.
Stok keropok losong yang diborong dari tengganu dah habis. Rindu pula nak makan lagikkkk T_T

10 comments:

Ct Kamila said...

ai org ganu.. kalo inpom awal2..leh jumpa.. hee

Cik Suheela said...

heheh bukan org ganu la you..i p wedding kat ganu je..hehe..u org ganu ea??silap2 kita terserempak haritu kat masjid kristal ek??heehee ;)

fairuz said...

laa gmbr je? mane ole-olenye? haha ;p

RealNS said...

seronok ! kite pernah pergi teganu , tpi sekejap sangat. masa tu masjid kristal tgah buat. huhu. . teganu mmg sangat cantik ^^

IEQAH said...

amboiiii syokk bjalan ye... hah ieqah dtg sini.. suhailaa putih,wrna merah sesuai laa ^^

mariah md ariff said...

welcome to ganu ,hihi :)

Cik Suheela said...

Fairuz - ole-ole xde dalam bajet ;p

Cik Suheela said...

RealNS - aha, tgganu byk tmpat menarik boleh pi ;p

Cik Suheela said...

IEQAH - tak berapa syok sgt lah ika heehee..

Cik Suheela said...

mariah md ariff - hee ;p