Thursday, December 15, 2011

Kenapa aku tak minat langsung nak pakai tudung ala-ala hana tajima?

Assalamualaikum.


Sebenarnya i semakin pelik dengan gaya tudung sekarang. Tatkala semua orang sibuk nak try pakai fesyen tudung ala-ala hana tajima, ala-ala diana amir, turban ala yuna, i masih lagi dengan gaya lama. Tudung syria, selendang lilit biasa, tudung ekspress dan tudung bawal. Bukan apa, i rasa macam serabut sangat sesetengah orang tu pakai fesyen tudung ala hana tajima. Sampai menutup pipi, muka, mata, segalanya lahh. Nak makan pun kemain susah, betul tak?? Hik2. I tak tahu lah, maybe sebab orang tu tak reti pakai kemas-kemas kot. I tengok ada je orang yang pakai kemas.

Jangan tertipu. Ni bukan tudung ala-ala hana tajima ke hape ke. Ni dalam masjid. Tak siap pakai tudung lagi, tapi dah nak amik gamba, so i pakai sarung jolaaa.

I masih lagi dengan tudung syria. Paling senang, tak payah gosok, mudah, tak cepat renyuk, baik untuk pengudaraan rambut.

Tudung ni paling best. Sejuk je bila pakai.

Sebenarnya, tak salah pun nak pakai tudung gaya lama. Lantak pi kat diorang lah nak ejek you pakai tudung outdated ke, asalkan you selesa sudahhh. Kalau you dah cantik, pakai apa pun tetap cantik. Ye dakkkk???

Yang penting, JANGAN JADI MANGSA FESYEN.

Da macam red riding hood da aku tengok HAHAHA.
Jangan marah ye peminat fida :p Gurauuuu.

4 comments:

h f said...

tudung syria/ selendang tu pun kire updated jugakla sbnrnye... tp mmg tudung syria/awning plg best sbb senang kemas & baik utk pengudaraan kn kn

Cik Suheela said...

betul3...

CIK JATT said...

akak pun tak pernah try pakai ala2 hana tajima tu, walaupun macam berkenan gak tengok. tapi sangat tak practical untuk golongan yang dah beranak pinak macam akak ni:)
su pakai tudung apa pun cantik jer:)

Cik Suheela said...

betul3..pakai tdung yg slesa..lagi besttt heee ;)