Friday, October 7, 2011

Beauty Secrets from taiwan ladies

Assalamualaikum.


Hai uolsss. Rasa macam dah lama pula i tak update, padahal baru je 2 hari tak update :p


Psss, nak dengar beauty secrets tak? Ehe, nak kan kan kan kan? Perempuan memang pantang dengar beauty secrets. Ngaku jelah, i pun sama je. Kif3.


Natural beauty kan? ^^


Dah 4 minggu i tengok segmen AURA di tv suria. Suria is singapore channel. Kita bukan orang singapore, tapi kita orang jb. So, negara jiran pun boleh dapat channel suria. Hiks. Segmen aura ni best. Setakat ni, dia siarkan pasal beauty secret wanita Korea, thailand dan taiwan. Yang tadi i tengok pasal beauty secrets wanita taiwan.


Serius comel-comel semua wanita taiwan. Slim melim youu. Kulit pon licin je. Meh kita cerita beauty secrets wanita taiwan ea. Some of the secrets are:


1. Mandi kolam air panas. Kolam air panas bukan sahaja dapat hilangkan stress, tapi boleh buat kulit kita lebih licin uolsss.


2. Mandi di air mata air. Air ni sejuk katanya. Dalam 22 celcius. Sangat bagus untuk kesihatan dalaman dan sangat bagus untuk mereka yang ada penyakit kronik. Menarik kan?


3. Biasa kan diri dengan mengurut di spa. Boleh hilangkan stress dan melancarkan perjalanan darah dalam badan.


4. Buat facial guna BENANG. Yang ni i jakun sikit youuu. Sebab tak pernah nampak. Muka nanti nampak lebih smooth, bulu roma pun tanggal & boleh bentuk kening sekali. Yang ni i tak sure, kat malaysia ada ke?? --"


5. Banyak guna kan teh dalam masakan diorang. Bayangkan, dalam nasi gorang pun letak serbuk teh. Banyak minum green tea. Jangan silap, teh dia minum tawar tau, takde manis-manis gula macam kita kat malaysia ni T.T


Tu jelah yang i dengar tadi. So, apa lagi, marilah kita amalkan cara dan gaya hidup sihat wanita taiwan, korea dan sewaktu dengan nya untuk masa depan yang lebih cerah. Hiks :)

Jumpa lagi. Daaaa ;)

14 comments:

Mya said...

such a good tips! btw rasanya mcm penah maca dlm magazine pasal facial benang ni, tp xsure kat mana tempat dia. hee

Cik Suheela said...

oo mmg ada la ea kat msia??menarik ni heehee..

CIK PARO! said...

dah lme xtgk suria..
rncgn ni bile ea?

Cik Suheela said...

cik paro: heee best tau suria..aura stiap hari khamis, 8.30 mlm..tgok jgn tak tgok hee :)

ade2mama said...

taiwan???

emm xpnahkn ..tgk org taiwan kulit gelap kn heeheh..

♥ ajaa tyne ♥ said...

by the way..awak sendiri pun da sangat cantik dear =)

zulhilmi tempoyak said...

ptt la anda kiut semacam je...

btw..klu kat area jpan taiwan ape tu bkn dorang rjin buat plastic sugery ke..

tu yg kiut tu kn..

tp awk really natural beauty..;p

yan_n.i.m said...

wowww tipss y menarik..! hehe. tp y benang th x paham mane ler. :P

Cik Suheela said...

ade2mama: eh tak lah. kulit dorg putih2 mcm chinese la youu hee.

Cik Suheela said...

♥ ajaa tyne ♥: thanx. tapi tak sgt centik lah dear, sbnrnya biase je kui3.

Cik Suheela said...

zulhilmi tempoyak: bodek lettuw tempoyak HAHAHA ;p

Cik Suheela said...

yan_n.i.m: kita pun tak paham sgt, dia mcm tegangkan benang, pastu gosok2 kan kat muka, wat mcm bladder la lebih kurang kot.

Reena said...

a'ah bila duduk Johor memang meriahkan. Channel Indon pun dapat SCTV Ngetop! Takpayah nak guna Astro.

pasal buang bulu roma guna benang tu, opismate kita pun terror buat. benang dia bukan macam benang jahit baju tu. Anjal sikit lebih kurang macam getah. So, bila kita renggangkan benang tu dan kendurkan dekat muka. Automatik bulu roma akan melekat. Time tu kita tariklah benang tu. Kita tak penah buat sebab bab-bab cabut bulu roma ni penakut sikit.

Cik Suheela said...

betul3. johor best kan reena hik ;)

yeke? opismate you pandai wat ea facial benang tu. hebatnyaaa huu.