Monday, September 12, 2011

Perempuan memang kena ada barang-barang comelsss

Assalamualaikum semua.


Perempuan dan barang-barang comel seperti kotak-kotak cantik, selipar bilik tidur berbulu-bulu, dan sebagainya adalah tidak dapek nak dipisahkan. Begitu juga dengan i. Setiap kali keluar, asal terjumpa barang comel je, terbeli lah puloks.



Tak sah kalo kita pempuan pempuan ni takde kotak comels2 cam dalam bilik i ni. Selain comels, ia jugak boleh menjimatkan ruang bilik, segala barang kecik-kecik boleh sumbat situ uolsss. Apa lagi, beli la cepat nokk.

Lagi satu, perempuan kompem dalam bilik mesti nak ada sebijik tabung beruang. Tapi aku cuma ada tabung katak di atas meja dengan duit sebanyak rm50++ di dalamnya *ecehceh nak bagitau korang.

Jangan men-men, kita ada besen bentuk beruang tau. Kegunaanya, untuk letak pencuci muka aku yang berjenis-jenis kifkifkif.

Selipar berbulu yang comels pun kita ada. Kunun2 nak jaga kaki, takut pulak kaki rapuh-rapuh kulitnya :p

Dalam bilik mestilah kena ada kapas lap muka yang dalam kotak, bia nampak cam cun je bahahaha. Eleh, korang pun apa kurangnya kan?? kehkehkeh.

Ko tenok ni, semalam je dah terbeli benda-benda comelsss ni. Kite ingat nak wat giveaway bagi korang yang penggaru katak n penggaru rabbit tu. Korang nak tak? Heee.

Uolss ada perangai macam i tak?? Ececeh, malu nak ngaku kan. Kita serupa je nokk :p

Ni baru hade bilik sendiri, agaknya kalau i dah ada rumah sendiri, tiap-tiap tahun nak tukauu perabot baru. Adess.

Ok, bye korang. Mak mengantuk, posa 6, tido sat. 

Assalamualaikum.

36 comments:

noor said...

alololo cuternyer lah dia titon

CIK JATT said...

akak zaman dah berlalu. dulu2 memang kumpul gakla. sekarang ni beli untuk anak2 pulak. kira kumpul gakla tu ehh

zOeY zAu YaH said...

kdg2 x pakai pun kan? tp dh ppuan mmg x sah takde brg comel2...hihi

Cik Suheela said...

noor: bukan tido, berangan je tu kuh3

Cik Suheela said...

cik jatt: mungkin zaman kita beli utk ank2 bakal tiba lepas ni hehehehehe

Cik Suheela said...

zOeY zAu YaH: haha betul kan..

FarHANa aZwA said...

barang-barang semua comel..mcm tuannyer yg comel ngah dok brangan ..dahla puasa..ingat someone letuuueeeewwwwww hehehehehe

FarHANa aZwA said...

barang-barang semua comel..mcm tuannyer yg comel ngah dok brangan ..dahla puasa..ingat someone letuuueeeewwwwww hehehehehe

Cik Suheela said...

hahaha mcm tahu2 je kan kihkih..ofcos lah...rindu kat kucing hilang ;p

sue. said...

alaaa...semua comel...mcm mana ni..T_T..suka laa..

sue. said...

alaaa...semua comel...mcm mana ni..T_T..suka laa..

Cik Suheela said...

sue: heee pun suka benda comel2 ea ;)

CikAnyss' :O said...

wahhh . nak ! . ta kira nak jugak , ekeke :)

Cik Suheela said...

heee byk kat kedai rm5 tuuu hik3

NurIzza said...

hahah comel3!! tapi sekrang aku dah matang yang tak matang so dah tak ader benda comel2 nie.. heheh

zulhilmi.tempoyak said...

hadiah sy mn..???

kt nk bg...

awak ni...
smpai hati...

hadiah sy awk buat mcm awk puji....

erkk...ni drama je sbnrnye..hihi

delarocha said...

ohh comel

Cik Suheela said...

zatul: hahaha hang ni...baru tak jumpa bberapa bulan dah berubh jadi matang ea..cittt.. ;P

Cik Suheela said...

zulhilmi.tempoyak: merepek je hang ni..tempoyak sungguh kifkifkif

Cik Suheela said...

delarocha: brg2 bdk pompuan sume comelsss2 hik2

Liza Razak said...

dah lame x beli brg-brg comel macam ni..sob sob

ade2mama said...

kdg2 laki pown ska jgk heeheh..
katak tu tabung kn hhee

Cik Suheela said...

Liza Razak: hik2 beli lah ;D

Cik Suheela said...

ade2mama: betul3..hehehe aha katak tu tabung..comelsszz

Brilliant Marjan said...

masa study dulu memang ada..hadiah semuanya..tabung ladybird,bantal kecik pooh & patung katak..ada tersimpan lagi sampai skrg..la ni, nampak mug cumel bentuk love, beli je.. =)

Cik Suheela said...

mug bentuk love??upsss menarik tu, bleh i beli jugak kifkifkif

ainakhani said...

suka barang comel.. memang kalau kat kedai hadiah rambang mata tapi tak akan beli sebab tahu tak ada gunanya. hahahahah kawal nafsu ;'D

Cik Suheela said...

bagusnya you...i wish i can be like you wuwuwuwuwuw

say to easy=) said...

eh btul tu..pompuan mmg x sah dgn brg2 comelnyee..kkdg tu snggup beli brg comel dr mkn..haha

Mya said...

setuju 100% saya suka bear hee =) salam belogwalking=) nice belog ohkayyy.. jum follow2 hee =)

Cik Suheela said...

say to easy: hahaha kita sependapat youuuu ;p

Cik Suheela said...

mya: jum2 heee :)

Cik TeN10 said...

ahaa sama la dgn i.. kat jepun ni ade kedai namanya 100 yen shop ataupun DAISO.. semua barang kat 100 yen shop harga 100 yen lebih kurang RM3.50 .. banyak sgt brg2 comel !! setiap kali gi situ tak penah balik ngn tgn kosong !! hehe lagi satu.. i suka sgt reuse and recycle.. DIY.. mcm2 pulak i buat.. dlm bilik i ni da macam2.. jenuh la nk pindah nanti..

cik ETTY said...

eh tabung katak kite same. sebijik ;)

Cik Suheela said...

cik ten10: haha bestkan Daiso..suka sgt..kat sini semua brg kat daiso rm5..kui3 comels2 semua

Cik Suheela said...

cik ETTY: haha yeke..sejiwa la gittewww :)