Sunday, September 11, 2011

Kecik-kecik dah pandai.

Assalamualaikum.


Mood raya dah tak nak cerita la uolsss. Malehh eden nak ber mood raya, raya dah nak abes dah pun. Kifkifkif. Mood sekarang rasa macam nak bagi ceramah kat adik-adik kita sekarang ni. Eceh.


Ekceli, i tak berapa berkenan dengan bebudak kecik yang bercinta di zaman sekolah. Memang lah tak boleh halang kan kalau adik-adik kita ni nak bercintan kat sekolah, tapi agak-agak lah, ni sampai ber MAMA PAPA. Ewah2, sejak bila korang dah ada anak ni? --" Walhal umur baru setahun jagung dik, dah gatai sangat nak kahwin letu.


Yang paling tak boleh velahhh, kalo boleh setiap masa nak twitt n post kat fb pasal pakwe adik. Misalnya macam ni:


"I miss u bebehh" penulisan ala-ala omputehh

"Akuw sayang kao" penulisan ala-ala bebudak sekolah jaman ini


Bukan tak boleh bercinta dik, tapi agak-agak ler. Tak kan adik 24jam pikir pasal boyprenggg adik je kan? Ni kompem kes berangan lebih, sampai lupa nak study.


Sekadar nasihat dari kakak yang perasan muda ni, wahai adik-adik *eceh eceh adik-adik nak bercinta time sekolah ni boleh, tapi jangan over-over. Kalau keluar dating, toksah dok terpengaruh dengan kawan-kawan adik yang lain, kapel je nak kena pegang tangan kalau dating kat mall, tak bek tau dik, adik muda lagik *kifkifkif kalau orang tua dah nak kahwin boleh dipertimbangkan :p Ingat! Bercinta-bercinta juga, belajar pun mesti ngetopss. Kang sakan sangat bercinta, tuptup cinta terputus di tengah jalan, adik-adik juga yang frust menonggeng. Haaa.


Take note eh ape kakak bagi nasihat tadi. Kifkifkif.

Style tudung baru, kalau suka boleh cuba! Bahahaha :p

8 comments:

say to easy=) said...

haha,btl tu.xmenahan kalo sbut papa mama.adoyai..ye la mmg la msing2 ade nama timangan tp x leh trima r nama timangan nie,bertimbang2 geli iolls tau.hehe

zOeY zAu YaH said...

baik kak huahahahah....

zulhilmi.tempoyak said...

hmmm.....

kiutnye...

tumpang tnye...
camne nk ngorat awk ek..

hahahak

Cik Suheela said...

say to easy: tahu takpe kan..nama timang tu jgn ler sebut dpn tmpt awam kan..bebudak skrg tak pandai nak nyorok kehkehkeh

Cik Suheela said...

zOeY zAu YaH: kakak mmg camni hakhak

Cik Suheela said...

zulhilmi.tempoyak: kena pandai masak tempoyak dulu kahkahakah

NurIzza said...

cantek style tudung suheela.. hahahah..

Cik Suheela said...

hahaha aku tahu ko nak pakai jugak kan kan kan :P HAHAHA