Thursday, September 15, 2011

Entry makanan sedap-sedap. Kalau puasa baik jangan tengok.

Assalamualaikum. 


Macam biasa lah, hantu makan nak update pasal makanan. Siapa tak kenal aku, akulah raja makanan HAHAHA *sambil ketawa ala-ala jinny gemok yang sudah kenyang kifkifkif. I memang terkenal dengan sifatnya yang kuat makan. Kalau makan nasi, kompem nak taruh nasi penuh satu pinggan, pastu habes pulak tu, jangan men-men. Yang bestnya, makan banyak tapi tak gemuk jugak *pehh sapeeee nak gemuk kan??? Mungkin sebab metabolisme aku ni tinggi. jadi kalau makan banyak pun naik 4kilo, dushhh terus diet seminggu. Then, turun balik ke berat asal. Selamatttt.


Taknak cakap banyak. Meh tengok koleksi gambar makanan dari laptop i yang sedap-sedap belaka.


Sambal petai yang dimasak oleh chef suheela *ewahh nak mention diri sendiri yang masak

Ayam goreng tepung. Walaupun hitam sikit tapi rasanya sehingga menjilat jari kaki hik3.

Penne mushroom. Chef suheela yang masak lagi.

Sotong goreng tepung. BUKAN chef suheela yang masak. Dia tukang makan je time cuti-cuti kat melaka ehe.

Shushi. Made in jusco. Nyum2 sedapppp. Tapi yang merah tu tak sukaaa!

Shushi lagi, made from jusco. I memang penggemar shushi. Tapi jarang buat, pernah buat sekali je. Leceh wooo buat shushi. Gulung sana, gulung sini. Nyampahh makkk.

Nasi ayam penyet from RC catering. Sedap lah jugak. Orang jb boleh try kat Giant U Mall.

Mee kari jepun. Sedap waa cakap lu. Murah pun murahhh. Boleh try kat SACC mall. Tak hengat nama kedai tu apa, tapi deret secret recipe tuuu.

Ikan keli goreng. Suka makan sangattttt tapi TAK SUKA siang ikan ni.


Yang kat bawah ni pun boleh makan ke??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Oppsss silap upload la :p
Jaga-jaga uolsss. Makan banyak boleh jadi macam boye demokk ni kifkifkif.

Thanks for reading ;)

Jom kita pakat makan banyak-banyak ;p

45 comments:

Paris Hilton (M) said...

wahhh mmg kelassss ni!~

Myra Jay said...

Wahh bestla makan bayak badan naik pastu cepat turun.


Kalau myra badan naik takmau turun2 dah :)

NurIzza said...

makin gemok ker makin kurus sueheela skang?? huhuh

hana sudradjat said...

OMG! Sotong goreng tepung! my fav! boleh habiskan berapa pinggan tah kalau sekali makan tu.hehehe

Cik Suheela said...

Paris Hilton (M): kelasss youuuu bab2 makan ni...

Cik Suheela said...

Myra Jay: diet gila2 tuuu hehehe

Cik Suheela said...

zatul: aku demokkkk daaaa WUWUWUWUW

Cik Suheela said...

hana sudradjat: sama lah kite heee :D

nur aisya humaira said...

kecur liur tgk...ouchh...:)

nazirah said...

omak aih buaya tu takot i hehe..
tingin lak nak cube mi kari jepun tu pes time dgr ni .. nt nak p carik la kat Sacc mall huhu tq for info ;)

IEQAH said...

waduhh lapaq mcmniee..da la tak lunch lagi..aisshh su nk kena babap ni..blanja lunch pat :)

Cik Suheela said...

nazirah: ur welcme..try jgn tak try ;)

Cik Suheela said...

IEQAH: i tak berpendapatan youuuu, xleh blanja kifkifkif

Cik Suheela said...

nur aisya humaira: hik3..p mkn cpt :P

MiZi said...

argh!!! yang x posa pun rasa macma x sanggup jer nak tgk.. hak3



Ikan Goreng

Cik Suheela said...

hak3 :P

zOeY zAu YaH said...

sedap T_T

najwa mohd said...

alamak..kite puasa la..tp TERtgk jugak..huwaaaa~

fyna said...

akk puasa harini =.= lapar2..nanti blanje akk ye =)

H.J said...

buaya tu nak buat sup ke cik suheela..?haha

hudahassan ^^ said...

kecur air liur . :(

mamaNoriz said...

wow...
pandai masak...
cantik lak tu..

untung cik abe ;)

salam kenal dear..

Naz ( ナズ ) said...

wah... nampak sedap la semua makanan tu kak. terutamanya yang penne mushroom tu.. :)

Mya said...

alamak alamak super tempting (kecuali yang buaye tu hehe) *pensannn

Cik TeN10 said...

suka sushi ?? kl mcm tu anda perlu dtg ke japan.. bila dah merasa sushi fresh dr ladang anda akn merasakan betapa tak sedapnya sushi dr jusco or sushi king!! seriusly gua ckp lu !! anda juga ptt cuba takoyaki !! marvellous !!

♕ Mr.IX ♂ said...

sodappp..lama tak makan sambal petai...

blog~blog~ blogwalking!! ^__^V
Latest Entry :
1.Layan Drama Korea Lama : My Girlfriend is a Gumiho
2.Ketupat Sotong, Makanan Pantai TImur

Nica said...

sedapnyaaaaa !! ok meleleh air liur :(

SHaRKFiQ SSM said...

uish~ byknya makanan~ nanti buat lasagna plak.. pastu bg r try sket~ heheh

zati embong said...

bnyak betul gmbr makanan,tp yg plg bawah 2 plg cntik.hihi

ade2mama said...

emmmmmmmmm..sedap !!!!

tapi peta aku tutup mate
sbb aku xmkn eheheh

Cik Suheela said...

zOeY zAu YaH: mmg sodap :D

Cik Suheela said...

najwa mohd: takpe..ngujo kesabaran tu heee ;p

Cik Suheela said...

fyna: haha tggu jgk fyna blanje kita huk2

Cik Suheela said...

H.J: tringin jugak mkn sup buaye kif3

Cik Suheela said...

hudahassan: hik3 takpe..nnti dtg umah kita masak kan keh3

Cik Suheela said...

mamaNoriz: hehe takde lah pndai sgt masak kih3..

Cik Suheela said...

Naz: wahhh yg tu i masak :p

Cik Suheela said...

Mya: buaye tu seramm kan hik3

Cik Suheela said...

Cik TeN10: wahhh seriusss??blanje lah kite p jepun huhuhuhu

Cik Suheela said...

Mr.IX: sdp tau petai tuuu nyum2..p cari skrg :p

Cik Suheela said...

Nica: eh lap cepat hik3 ;p

Cik Suheela said...

SHaRKFiQ SSM: lasagna tak minat ler huk3

Cik Suheela said...

zati embong: kah3 :P

Cik Suheela said...

ade2mama: ape lah adik ni..tak melayu lah tak mkn petai :p

noornazuha said...

emmmmm........sedappp..akak tengah diet neh..mcm x nak diet hari nehhh