Thursday, August 25, 2011

Tips muka bersinar-sinar dan glam di aidilfitri dari etude house

Assalamualaikum.


Kali ni entry hanya untuk bacaan kaum perempuan jela, lelaki macam tak berapa sesuai nak baca. Tapi kalau nak baca jugak, boleh jaaa. Sila kan.


Kalini nak saya nak bagi tips untuk mekap raya. Saya tak berapa pandai nak mekap-mekap ni uols, tapi kalau setakat basic tu boleh la. Lagipun kita kalau nak mekap ni takmo tebal sangat, tapi kalau nak tebal pun boleh je. Cuma nanti uols nampak macam al-tepungs gomaks pulak kan kan kan.


Ini tips untuk muka nampak glamor di aidilfitri. Pakailah face glam dari etude house. Heehee.


Ni lah face glam. Comel je bekas dia. Bahagian atas dia tu untuk letak atas mata. Base mata la. Siap ada cermin kecil lagi tau. Comel bukan? ;)

Kita pakai bb cream cap sunplay ni.

Ok, yang ini untuk sapu dengan bb cream korang. Face glam ni lebih kepada penggunaan dengan bb cream. Kalau sapu dengan foundation, tak berapa ngammm sgt kot. Maybe sbb foundation tekstur nya lebih pekat.

Saya dah beli benda alah ni dah lama dah. Tapi jarang guna. Yelah, kalau setakat nak keluar p soping mall, wat pe muka nak glam sgt kan. Cukup lah bb cream dgn eyeliner je. Lagipun saya bukan ada masalah jerawat sgt pun.

Jadi, pendapat saya, sesuai pakai face glam ni bila keluar p dinner ke, makeup untuk function ke, dan juga makeup untuk raya :)

OVERALL:

Pro
Buat muka kita nampak bersinar-sinar dan glamour.
Comes with base mata, boleh tutup lebam bawah mata yang susah nak hilang.
Sangat senang nak adun dengan bb cream.
Makeup nampak smooth je.

Con
Kalau pakai terlampau lama akan nampak muka berkilau berlebihan (untuk muka jenis oily)


So, apa lagi, jom serbu etude house sekarang :)

Korang dah beli mercun pop pop? Kita ada ;p

4 comments:

CikAnyss' :O said...

face glam bpe rm eh ?

sya hassan said...

face glam blh beli kat mne ehh?? kat watsons ad tak?? ;)

Cik Suheela said...

anyss: halamak tak igt la dear. yg penting bwh rm50, affordable heeee ;)

Cik Suheela said...

sya hassan: watson tak ada..ada jual kat etude house je..comel2 tau brg kat etude, ce sya try heee :)