Tuesday, August 9, 2011

Idea gaya tudung lain selain shawl di pagi raya 2011

Assalamualaikum.


Tadi i google-google gaya tudung ada kat tenet ni. Saje je nak idea lain dalam bertudung time raya nanti selain pakai shawl. Balik balik shawl shawl shawl. Korang mesti bosan kan. Raya pon nak pakai shawl. Lagi pulak, bila balik kampung raya nanti, shawl korang ter SAMA lah pulak dengan shawl cousin korang. Wahhh, best. Terus korang jadi kembar siam dengan dorang ekeke.


Kat sini i nak bagi idea sikitlah, tudung untuk raya nanti. Meh kita tengok!


Tudung bawal rampai dari bawal exclusive. Korang pakai bawal ni, kompem memang exclusive gila lah. Harga pun boleh tahan gedabak. RM390 je.

Ni pon dari bawal exclusive. Yang ni nama dia bawal asmara. Harga pon boleh tahan gedabak, RM220 je. Menurut pelanggan-pelanggan bawal exclusive ni, dorang kata harga dia mahal coz kain dia sgt lembut dan berkualiti. Tapi bagi aku, aku rase ada je tudung bawal sgt berkualiti kain nya, siap ada batu2 lagi, tapi takde lah sampai beratus ratus macam ni. Erk. Mintak maaf ya, bagi pendapat saja.

Tudung fareeda suraiya. Yang ni pon boleh tahan harganya. Tapi berbaloi lah sebab design nya exclusive, tak macam ariani keh3.

Ni pulak fareeda rose. Lawa. RM100 je kui3.

Ni tudung hamidah. Gambar ni di ambil dari NHAIS boutique. Tudung dia semua exclusive. Tak maca shawl melambak lambak tu.

Ni tudung dubai. Fesyen ni memang dah popular sejak 2 tahun lepas, tapi aku tengok tudung ni tak lapuk dek zaman. Kalau pakai lagi sekarang, masih lagi nampak anggun dan ayu :)

Hope korang dapat idea dari idea yang i bagi ni heee :)

Assalamualaikum.

16 comments:

NurIzza said...

tak mampu nak beli tudung mahal2...

Cik Suheela said...

aku pun..aku mampu tgok je..huhu

zati embong said...

fareeda rose 2 comel!hihi.sbb model dia pn super cute kot.hihi.cuba jat pakai,tersembul pipi.hahaha.

Cik Suheela said...

mana ada zati..semua pakai pasti nyata jelita...wiwiwttttt ;)

sya hassan said...

canteq.. harga pon CANTEQ gakk..ehee..

p/s : nk tnye skit.. cik suheela guna produk ape eak?? canteq je muka.. ehee :))

Cik Suheela said...

sya hassan: tahu takpe..harga cantik giloss ;p

haha biasa2 je kulit kita, kdg2 tmbuh jrwt gak..kita guna produk mlysia je,natasya ehe..tp serasi smpai skrg :)

nik farina aishah.... :) said...

semangt raya ni .. awww..like.. heheh

Cik Suheela said...

haha mestilah ;)

yaya | mohd said...

omaiii!!yaya suke sgt2 tudung fareeda..
hope dptla bli satu ari nnti..
nga kumpul uet :)

Cik Suheela said...

tulah..kita pon sukaaaa tdung fareeda..nak beli selai lepas da kaya hihi ;p

.izzati liyana. said...

kalau saya, selesa pakai shawl je. okay dekat muka. yang lain kalau pakai mcm serabai. hihi.

tak perlu kot tudung sampai 300.membazir itu amalan syaitonnirajim.

Cik Suheela said...

hahaha tahu xpe..lagi pon, tdung tu tak nmpk mcm 300 pun..mcm tdung bawal biasa hihihi..

unknown girlz said...

wahh.semangat nk raya ni.hehe :)

mmg 'mampu' sangat nk beli TUDUNG JE dah beratus.huuuu~

azalia hjsalleh said...

mcm2 fesyen tudung. kita skrg nie dh stop membeli. lg suka pakai joget je

Cik Suheela said...

unknown girlz: tahu xpe..mahal kan..tskk..

Cik Suheela said...

azalia: betul2..selendang jojet je pun dah cukup ayu :)