Friday, August 26, 2011

Decide


Hai. Umur wa baru 15tahun.

Assalamualaikum.


Harini, setelah saya berpikir sekian lamanya, betul cakap nurulbadiah lai. Lying about ur age,boleh nampak kita lebih muda wakaka. Semenjak dua menjak ni, bila i tengok cermin je, dah start nak berkedut-kedut je bahagian mata. Uwaaaa. So, i decide to keep lying about my age. Bila ada orang tanya, jawab je umur i 15 tahun bahaha.


Tapi kepada pembaca-pembaca belog yang memang dah tau umur i bape, ape eden boleh buat. Yang belum tahu, i cuba nak sorok start dari.....sekarang! :p


Jadi, untuk elak kedut kedut dimuka, kita kena lah pakai sesuatu yang boleh menegangkan kulit muka kita. I pun try lah serum vitamin c cap natasya tu. Tapi wa cakap lu, best pakai vitamin c ni. Lepas sapu, rasa tegang je kulit muka. 


Selain serum, uols boleh try putih telur sapu kat muka. I penah cuba dulu, tapi kalau bapak i nampak, kompem dia dok bebel cakap makanan dok sapu-sapu kat muka pehal. Jadi, i rasa, kalo nak pakai putih telur, senyap-senyap pakai kat bilik, jangan bising-bising --"





So far, pakai ni ok lah. I tak pakai tiap2 hari, seminggu 2kali je pakai.

OVERALL:

Pro
Rasa tengang je sapu dimuka.
Boleh digunakan untuk perawatan kulit bermasalah iaitu masalah berjerawat.
Bau pun wangi.

Con
Botol kecik nauu.

Kesimpulannya, lying about ur age dan jangan lupa pakai vitamin c di muka untuk kekalkan keremajaan kulit anda. Hiks.

Assalamualaikum.

10 comments:

Lyaa Suriany said...

ni yg teruja nk try ni
price pelis..
heee

iedchan said...

heheh,,betul2,,kata itu doa,,,,saya baru 17 tahun..muda remaja gitu..:)

Ct Kamila said...

kite sebaya..15 tahun


haha..

Hunnym Syot 美智子 said...

hehe.. saya pkai safi balqis jew.. blaja lagi, wet tak dew nak pkai produk mahal :(


http://irsyanim.blogspot.com/2011/08/selamat-hari-raya-aidilfitri.html

NurIzza said...

arghh aku tak leh tipu sebab semua org jumpa aku pk aku budak sek men lagi... lalalalalalal...

Cik Suheela said...

lyaa: tak berapa igat..rm22 kot..heee try lah ;)

Cik Suheela said...

iedchan: heee betul kan ;p

Cik Suheela said...

Ct Kamila: betul3..kita berdua budak belasan tahun lagi kan wakaka..

Cik Suheela said...

Hunnym Syot 美智子: betul2..tapi produk ni xmahey pong..affordable, kalau SKII mmg tak boleh nak afford kih3..

Cik Suheela said...

zatul: hahaha yeke? baguih2..ape tips ko nak bagi kat aku supaya nmpak lagi muda kih3 ;p