Wednesday, July 20, 2011

You are sooo brave man :)

Bismillah.

Mulakan pagi ini dengan senyuman. Pagi ni tengok MHI dalam kurungan Malaysia Hari ini. Tajuk pagi ni, lebih mendalam tentang najis DADAH. Pagi ni, MHI ada interview Radhi OAG tentang kehidupan dia selama 2bulan di rumah pengasih. Bagus lah, sebab dia mengaku depan-depan dalam TV. "Saya berubah sebab saya dah ada anak. Kalau dalam masa 6 ke 7 tahun saya tak berubah, ada kemungkinan anak saya akan ikut jejak langkah saya" Says Radhi.

Bergambar di rumput-rumput hijau. Comeyy maaaa ;)

Radhi & bekas bini dia. Anak dia sooo cute :D

Fuhh, sooo touching. Begitu kuatnya kasih dia pada anak dia, buat dia betul-betul nak berubah. Pergi rumah pengasih sendiri. As he said, rumah pengasih ni takdak pagar, pagar kat rumah pengasih ni ada dalam diri masing-masing. Kalau rasa-rasa nak lari dari rumah pengasih, baik tak payah menyerah diri masuk rumah pengasih kan :)

So, dalam hidup penagih ni, memang sampai satu tahap, diorang akan menyerah dengan sendirinya. Keinsafan sebenarnya datang dari kekuatan diri masing-masing. Kadang-kadang, even dah bebas dari najis dadah, after that, u have been approach by ur kawan-kawan lama, means kawan-kawan penagih you, then terjebakkk balik dengan dadah. Sedih bila jadi macam ni. It remind me of my arwah uncle. Seorang yang baik, but then hidup musnah gitu je sebab najis DADAH. I HATE YOU DADAH :'(

Bila tengok radhi, mesti akan ingat lagu permaisuri. My fav song since secondary school. Remind me of someone :')

Jom layan lagu ni.



Thanks 4 reading this.

2 comments:

h f said...

aww sweetnye radhi! suke sgt lagu oag generasiku, teringat time pre-U kat UM dulu. rindu ;(

Cik Suheela said...

saya pun rindu zaman2 kat U huhu ;'(