Saturday, July 23, 2011

Jangan, jangan dan jangan

Perempuan kan, jangan jangan dan jangan tau mekap tebal seinchi cam tepung gomak. Serius, ni betul-betul nasihat daripada i yang baik hati ekeke. Bukan apa, pada suatu hari, i jalan-jalan nak beli nasi lauk sambal hokdok di dataran cendekia yang tak berapa nak indah, aku terkezut ternampak sorang minah free hair, muka putih kelabu youuuu tapi leher hitam T_T Ini lah akibatnya, pabila terlupa menyapu bedak di leher ataupun dengan erti kata lain, sebenarnya awak tu bertudung kan, pastu gegatai nak free hair, dah terlupa nak sapu bedak kat leher *STATEMENT KEJAM :p 


Yang ai sedih tu, perempuan tu beli makanan dengan kawan dia. But i confuse, kenapa kawan dia tak tegur dia walhal sudah terang lagi bersuluh kulit muka kawan dia tu beza nak mampuih dari kulit leher T_T I bet time tu memang semua orang kat dataran cendekia yang beli makanan dok pandang ja dia. I tak tahu lah dia pasan ke tak --"


So, sekadar nasihat dari i yang baik hati :p Perempuan jangan mekap tetebal sangat time keluar, lagi2 bila keluar setakat nak beli makanan, shoping dengan bf or kawan-kawan. Pakai apa tu, eyeshadow kaler kuning segala, jangannnnn. Bulu mata palesu pun tak perlu lah nak pakai kalau setakat nak pegi makan dekat mall je T_T My opinion, kita just perlu mekap lengkap ber eyeshadow kuning (sinis gila HAHA) bila ke kenduri kawin orang ke, atau kenduri kawin kita sendiri ke (ni of coz lah kan), ataupun bila p dinner kat hotel tu. Lain lah kalau kita ni retissss kann, boleh lah kalau nak p kedai makan pun mekap tebal segala. I bet, kaum Adam pun confirm rimassss gila tengok perempuan terover make up. Dah tak nampak natural beauty youuuu.


For me, kalau nak keluar, cukup setakat bedak revlon yang jenis creme tu, sapu tipis-tipis kat kulit muka and celak mekah. Korang jangan memain, aku pakai celak cap mekah je tau, tak men lah celak cap M.A.C tu semua. Perabih duit aku je. Btw, celak mekah lagi baguihh tau, boleh menerangkan penglihatan uols lagi. Ce try :)


wajah saya yang tak glamor bila kua rumah.
hari jumaat, perlu lah keluar pakai jubah ye takk? --"

kalau klua umah cuma pakai bedak ni nipis-nipis je.
ce korang try.
bagus tau, tak perlu foundation segala ;)

cuma pakai celak ni je kua umah.
beli dengan harga rm7 je.
hasilnya, mata korang boleh jadi lebih menawan dari mata kajol (tipu)

So, the moral of the story, jangan mekap tebal-tebal kelua rumah. Pakai bedak nipis saje. Kalau tak mekap pun susah jgk (yelah, kulit ai bukan gebusss cam lisa surihani tuuu) Mekap tebal-tebal buatkan kita lebih tua dari usia sebenar, dan lagi satu, wat rosak kulit jeeeee.

Terima kasih kerana membaca.

Selamat menjadi natural beauty. Erkk.

10 comments:

GnieSyazni said...

celak mekah tu de jual kt mane eh dear..mcm best je..mesti boleh bwk solat sekali kan..

Cik Suheela said...

dear, i beli dekat toko jamu je..byk ada kat kedai2 jamu..ce try cari :)

aha boleh bwk solat tapi after dah berwudhuk lah, kalau b4 wudhuk pakai, nnti air tak kena kat kulit hee :)

GnieSyazni said...

lps wudhuk ye..kirenye waterproof jugak la ni ye..hehe..thanks =) nnti nak cari

Cik Suheela said...

aha, waterprof skit..ur wc dear :)

MiZ Rayy said...

btol2.. skong sngt2.. slalu gak jmpa org cmtu. mnmbh dosa kita ngumpat depa ja.. hahaa..

Cik Suheela said...

HAHA tulah..kan elok xpakai bedak teros :p

NurIzza said...

hahaha diejah ngn hajar nah nampak pompuan cam ko citer nie kat dc. hahahahahahha...

Cik Suheela said...

seriusss???kompem org yg sama kah3!!!!!!

aku dgn fayadah yg terjumpa minah tu haritu kui3..ktorg rasa nak cuit dia n tego je time tu jgk :P

azalia hjsalleh said...

dulu kita pakai celak cmtuh. tp cepat sememeh le mata sbb kita nie cepat gatai kat mata ><

Cik Suheela said...

azalia: i pon same, comot bila pakai bawah mata..so, i pakai dekat atas mata je..yg kat bawah, mmg comot after beberapa jam pakai huhu T.T