Tuesday, July 5, 2011

Aiskrim goreng yang bulat, comel, gebu dan sedap. Nyum Nyum!

Assalamualaikum.

Korang pernah makan aiskrim goreng tak? Ala, yang buat bulat-bulat, celup telur pebendah ntah, and then gorenggg.

Seumur hidup saya, saya memang tak pernah makan aiskrim goreng. Serius. Jauh disudut hati, memang teringin sangat-sangat nak makan. Biasanya time zaman kanak-kanak lah kita cuba semua jenis makanan manis-manis macam gula-gula, aiskrim malaysia, aiskrim cornetto & termasuklah aiskrim goreng.

Tapi, malangnya saya tidak dapat semua tu. Masa kecik-kecik kalau makan aiskrim je abah rotan. Kalau makan aiskrim curi-curi, nanti kakak-kakak saya mesti ugut nak bagitau abah yang saya makan aiskrim kalau tak bagi dia 20sen. 20 sen dulu-dulu berharga weyyy, duit belanja sekolah hari-hari pun, abah bagi 50 sen je. Dah lah sekolah pagi petanga. Pagi sekolah kebangsaan, petang pulak sekolah agama. Kalau kena bagi 20 sen kat kakak, tinggal 30 sen je. Lepas untuk beli aiskrim malaysia je tau.

Berbalik pada aiskrim goreng, tadi ai google resepi aiskrim goreng, dengan harapan boleh buat esok. Mengidam sangat nak makan. Ada macam-macam jenis resepi aiskrim goreng yang ada kat internet ni, salut roti lah, salut serbuk roti lah. Tapi saya rasa nak wat yang simple-simple jelah dulu :)

nyum nyum! nampak sedap kan aiskrim buatan cik gadis & shushi ni kan :p
tipu je, gambar ihsan google je ni T_T


Untuk mereka yang nak try jugak, meh lah sama-sama kita tengok video dari youtube yang ai search ni. Happy cooking! :)





Selamat mencuba semua.

mc donald pun dah lama tak makan :'(


p/s: bergegas duduk depan tv nak tengok cerita annisa ;)

10 comments:

i'm ezza haniza said...

sdapnyeeeeeeeeee aikrim gorenggggg!

ezasunflower said...

meleleh jugak la air liur EzaSunflower tengok.... @_@

NurIzza said...

beli jer kat mamak kan ader.. huhuhu.. pes makan time tue dalam choc ker vanila.. mmg terangkat lor.. huhu.. pastue mkn kat dc tapi time tue silap beli yam nyer.. dah ar tak sedap sbb yg tue last nyer so cam dah rosak askem dia.. terus buang.. :(

Siti Khadijah said...

sedapnye...T___T

Cik Suheela said...

ezza: sedap..tapi sampai la ni tak makan lagik huhu..

Cik Suheela said...

ezasunflower: hehehe jgn byk sgt :pp

Cik Suheela said...

zatul: wahhh perisa yam..mcm lagi sedap je..kat mamak ada jual ke zatul?ko lanje lah..wang saku aku dah berkurang T_T

Cik Suheela said...

Siti Khadijah: tahu takpe..sedapppp..hehehe

NurIzza said...

ala baper kupang ar sangat...huhu
yam mmg sedap.. tapi yang aku dapat tue tak sedap sebb last nyer..dah penyek sikit...

tengok ar kedai mamak yang cam beso2 sikit ader ar jual....

Cik Suheela said...

esok jugak aku p mamak beli heehee ;p