Sunday, January 9, 2011

Semua ni fakta semata-mata

Semua ni fakta semata-semata. Bukan auta atau dibuat-buat.


1. Nama betul memang Suheela Abd Rahman. Memang nama ejaan pelik. Ada sikit macam nama orang india. Mula-mula mak kata nak bagi nama Suhaila ke Suhaili ke. Kalau Suhaila dah ada nama sedara nama tu. Kalau Suhaili, eh nama kakak aku pulak :p Jadi nenek aku pun bagi nama Suheela. Betul-betul lain dari yang lain. Tahniah.


2. Ada account facebook, friendster, myspace, blogspot dan formspring. Yang selalu bukak facebook dengan blogspot je. Yang lain dah bersawang tak bukak. Agaknya password pon aku tak hengat.


3. Kurang suka makan sayuran. Kalau makan pun nak pilih-pilih. Kangkung, kobes, gwa layan. Yang lain, pikir 1000kali nak telan ke tak.


4. Masa darjah 3 ada ramai peminat. Kalau jalan je, ada budak main halang-halang. Eh, ingat main galah panjang ke oii. Tapi sekarang dah tak comel dan tak seglamor kecik-kecik dulu. Wahaha.


5. Cuma ada satu je ex-boypren. Berpisah kerana gwa yang nak. Hahaha. Lagipun, cinta terhalang oleh mak bapak time tu. Tak dapat restu jadi tak elok, orang tua-tua kata, aku tak kata.


6. Dan now, cuma ada seorang saja dihati. Encik Mohd Taufik. Dah 2tahun 8bulan 4minggu dah pun (Jangan memain, siap tulis detail u) Takde main-main lagi ye pasni. Ini yang terakhir. InsyaAllah.


7. Sangat gilakan kucing sebab comel sangat lah makhluk tuhan yang seekor ni.


8. Ada 4orang adik beradik. Semua perempuan. Dan saya adalah anak keempat. Tak bestkan. Tapi sekarang dah ada dua orang abang ipar dan seorang anak buah yang amat comelss.


9. Nama glamor dirumah ialah 'ya'. Tak tahu kenapa. Tapi kat rumah semua orang panggil gwa dengan nama tu.


10. Masa tadika, telah diajar membuat simbol mencarut oleh teman setadika iaitu maria. Balik rumah je, bila kena marah dengan kakak, terus buat simbol mencarut. Tak guna betul kan? Benda tak baik lajuuuu je aku ikut.


11. Memang dari kecik tak pandai bersukan. Haaa? Apa? Bola jaring? Apa tu? Tak pandai main. Kesian. Paling-paling pun bola baling je yang gwa reti. Kesian.


12. Memang gila berkaraoke. Kat rumah pun karaoke macam nak gila. Kesian kat abah nak kena dengar suara sumbang aku ni T_T


13. Sumber insprirasi berkaraoke ialah member sendiri. Iaitu Emyla Musa. Dia ni gila karaoke, dan suara dia super sedap macam ziana zain!!


14. Masa kecik-kecik penah pukul belakang budak kecik berbangsa india di pasar malam mungkin sebab dia comel gila kot. Tak tahu motif sebenar apa?


15. Masa first time dating dengan encik kesayangan cuma pakai tshirt hijau je. Memang selekeh. Dan yang sebenarnya tshirt hijau tu ex boypren yang kasi T_T


16. Sekarang cuma ada membela seekor kucing dirumah. Bernama Mr Cat. Beliau berkaler oren dan berwajah kiut.


17. Selalu pegi kelas atau keluar, sedaya upaya cari baju tak yah iron. Sebab memang malas nak iron baju. Selekeh pon takpe, takde orang nak tengok gwa kan.


18. Mempunyai tinggi 149cm. Tahu. Memang pendek kan? Dan berat 45kg. Upss! Tu dulu. Sekarang dah 44kg. Yabedabedu!


19. Sekarang berasa pelik, kenapa dekat bilik tv penuh kerusi ada kertas tulis "RESERVED UNTUK AJL". Sejak bila kolej gwa men reserved-reserved tempat duduk ni? T_T Iron baju untuk kuliah esok lagi bagus.


Tenok ni. Dah jadi 44kg. Buang jela 0.2 tu. Halal2 :p

Ini fakta. Bukan auta tau.
Terima Kasih kerana membaca. Kalau anda comment sekali lagi bagus :)

14 comments:

FarhanaFabulous said...

wah ! drop here and following back..nice blog dear..

bukudiarysofea said...

ringannyaa. sara 49 nak dekat 50 T_T

unieMARKS :) said...

omaigad ! jeles gila . wwaaaaa , nak kurus gak ! huu ;(

brader kusut said...

haha.suke fakta ke-15 tu.same la gua pun.sampai skrg si dia xpnh tau ;)

Cik Suheela said...

FarhanaFabulous: heee tq ana :)

Cik Suheela said...

bukudiarysofea: ok lah tu sofia. kurus sgt pon xelok hee :)

Cik Suheela said...

unieMARKS: heee kte pon nak jgak!!! :D

Cik Suheela said...

brader kusut: wahaha. tp gwa rase bf gwa da taw da pon heeee :p

Aidil said...

fakta ke 10... wuish awalnya...
saya masa darjah satu baru tau.. tapi sampai sekarang tau benda tu jahat dan tak penah tunjok kat family2... kat membe2 ja slalu.."slalu"??

Cik Suheela said...

aidil: actually i kan perempuan. mana men tunjuk simbol2 mncarut ni T_T mgkin sbb masa tu kecik lagi. so, semua kwn buat nak ikut. kesimpulannye, nnti dah ada anak, kena lah jaga betul2. pendidikan awal tu penting :)

fathia elmira said...

hahaha..x mnahan ciap letak gambr penimbang lgik..klu x der pn..i caye..btw slm perkenalan =)

Cik Suheela said...

fathia elmira: hehehe salam perkenalan juga fathia. nice to meet u :)

-telordibasuh- said...

ooo racist la cik su ni hahaha

g pukul budak india hahaha..tahu kat si karam waliyaaaa ni bayaha hahaahaa

Cik Suheela said...

telordibasuh: wahahaha tu zaman kecik2 dulu. memang gila hakhak :p