Friday, April 23, 2010

Cuba bayangkan..

Cuba bayangkan, kita kena kahwin dgn lelaki yang ntah sape2 datang masuk minang..

Kalau orang zaman dedulu kan macam blh lagi lah wat camni..kalau sekarang nak terima je orang yang dtg meminang kita, mmg amatlah mustahil..nak tahuu sbb apa??sbb org dulu2 tak lah jahat sgt..orang sekarang, dibuatnya yang meminang kita tu dlu kaki perempuan, dah pnh tido dgn ramai prempuan dulu..tak ke naye je..walaupun dy da insaf time dy meminang kita tu, nak ke korg terima??eee takut..tak blh bayangkan..

Pada pndapat saye, lebih baik kenal dulu org yg kita nak jadikan calon suami kita..paling kurang pon, amik lah masa stahun dua nak kenal dia..sbb nye kalau tak kenal, nnti kita cuma nampak baik dia je..yang buruk tak nampak..at least kalau dah tahu baik buruk dia, and kita blh terima, takde lah jadi masalah bila dah kahwin kelak (kelak??!! bagus gila ayat) ape yang aku merepek ni??ckp psl kawin..blaja pun tak abes lagi..gatal..

Saje je nak tulis pasal kawin sbb smlm sblm tido borak pasal kawin dgn huda mamat..bagus kan, esok exam, mlm nye tu kau borak2 psl kawin..

2 comments:

Anonymous said...

sbb 2 la gune nye doa dan solat istikharah.. msti ade hkmahnye.. tuhan faham isi hati hamba die..
yg baik dpt yg baik.. yg jahat dpt yg jahat..

Cik Suheela said...

ya betul :)