Friday, March 19, 2010

Betul cakap lecturer i

Hari selasa haritu, mcm biasalah..mesti ade sharing moment time kelas akaun..sbb lecturer i kata belaja consolidation memang BORING GILER..jd mmg kena ade sharing moment utk naik kan smgt blaja consolidation..

Dlm sharing moment tu dy ade cerita psl hal peribadi dy sikit..nmpknye terlalu secret dan tak boleh story disini ye..tp kate2 terakhir dy paling lahhh i ingat..ini dia:

'Kalau sekarang umur awk 22tahun, pakailah mcm org 22tahun..jangan nnti dah umur 49tahun mcm i baru nak pkai baju mcm 22tahun sbb tak pernah merase mase umur 22tahun'

Time dy ckp camtu, i terus igt kata2 akak i, kak ana..dy pon pnh ckp mcm tu..tp ayat dy lain sikit lah..dy kata kalaw nak cari bakal suami jgn cari yg baik giler..sbb yg baik giler tu tak pnh wat jahat..dan kemungkinan lps kahwin baru nak try wat jahat umpama pergi ke kelab dangdut, or klua mlm, or berfoye foye bersama teman2..chewahh..

Kadang2 i rase mmg ade betulnya..mcm budak lelaki, dlu mase belaja tak pernah nak klua lepak dgn kawan2 lelaki dy, lepas kawin nnti baru nak buat..habes, bini kat umah tu hape cik abg oii??

Lepastu, bagi budak perempuan pulak..dulu2 mase umur anak dara 22 tahun mcm i ni nak pkai mcm umur org 40tahun..lepas dah kawin anak dah 5 baru nak try pkai baju ketat segala..mcm hape kot..anak dah berderet..lagi pon mase dah suntuk..baju dgn tudung dah kena labuhkan time tu..

Mcm ade sedara i ni, xde lah sedara rapat, jauh..mcm ade bau2 bacang lah..umur dah 30++ baru nak try pkai skirt pendek atas lutut..anak dah dua kot..ptt dah kena berubah makin baik, ni makin teruk..nauzubillah..tak baik mengata org kan..takpe, ni buat tauladan..

Itulah antara akibat berperangai tak serupa umur..mase muda ni bukan lah suruh enjoy2 sgt, pegi cucuk bintang ke (disko), cuma nak suruh diri tu rasa muda, bkn merasa diri tua wktu muda remaja seperti skrg ni..nnti bila umur dah lanjut, kita dgn sndirinya akan berubah tinggalkan zaman muda remaja tu..

K lah, i rase dah byk sgt membebel..nak mkn roti butterscotch lg baekk..bubui! :)


No comments: